VrijeKernEnergie

Julie (26 jaar, designer) omschreef haar deelname in 2017 als volgt:

‘Het jaartraject was een zeer waardevolle ervaring die ik iedereen kan aanraden. Als een ui waarvan steeds een laag wordt afgepeld kwam ik elke maand van het afgelopen jaar een stapje dichter bij mezelf. Ik kwam steeds nieuwe blokkades tegen en als die dan weer in beweging kwamen voelde ik zoveel licht. Op die momenten ervaarde ik even hoe het was om volledig in mijn eigen kracht te staan en van binnen uit naar buiten te stralen. Dit gevoel was er steeds vaker, en vandaag de dag kan ik er volledig bij en gaat dit vaak vanzelf.

In eerste instantie deed ik met de cursus mee voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik ben zeer sensitief, en ik hoopte te leren om meer onderscheid te kunnen maken tussen mijn eigen gevoel en dat van de ander. Meer in balans te komen en in mijn eigen kracht te staan. Tijdens de opdrachten merkte ik dat er ook heel veel gebeurde als ik aan de begeleiderskant stond. Ik ontdekte op welke eigen wijze ik in het begeleidingsproces mijn sensitiviteit en intuïtie kon gebruiken om anderen te helpen. Het ging heel natuurlijk en het was net alsof ik een belangrijk deel van mezelf herontdekte. Dit heeft ertoe geleid dat ik me momenteel aan het door ontwikkelen ben om zelf mensen te coachen.

Een van de eerste dingen die Marcel tijdens dag 1 zei was: ‘neem niets van mij aan, maar ga zelf voelen en ervaren hoe het bij jou werkt en wat wel en niet bij jou past. Ik geef je alleen handvaten mee..’. En dat is meteen de kracht van dit traject. Je krijgt volledig de ruimte om jezelf (weer) te ontdekken. Jouw unieke essentie. En van daaruit voel je vanzelf op welke unieke wijze jij anderen kunt helpen om ook bij zichzelf te komen en bij het zelfhelend vermogen dat we allen in ons dragen.

Als ik terugkijk naar een jaar geleden, voor het starten van het jaartraject dan zie ik hoeveel ik in een jaar ben gegroeid. Zeker als je bedenkt dat ik voor de start van de cursus net uit een burn-out kwam, weinig energie had en veel last van paniekaanvallen. Ik kan me nu veel meer overgeven aan de flow van het leven. Ik volg mijn hart en durf daarop te vertrouwen. Vanuit dit vertrouwen leef ik niet meer in mijn hoofd en mijn angsten maar echt in het nu. De cursus was een intensieve en bijzondere reis met een hele fijne groep. Deze konden we samen maken door de liefdevolle en veilige omgeving gecreëerd door Marcel en Janine.’